Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizzabullsdeg

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Underbar deg att arbeta med.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen och klicka i margarinet. Värm vätskan till 37°. Häll den över jästen och margarinet och rör om. Tillsätt salt och socker eller sirap. Tillsätt 12 dl vetemjöl på en gång och arbeta degen kraftigt. Tillsätt lite mer mjöl och fortsätt arbeta degen. Den ska bli blank och smidig. Jäs under duk ca 30-40 min. Arbeta ihop degen lite i bunken och stjälp upp den på mjölat bakbord. Sen gör jag som med vanliga bullar. Delar den i två bitar. Kavlar ut till en stor platta. Brer på chilisås eller ketchup slänger över hackad rökt skinka eller knaperstekt avrunnen bacon, riven eller hyvlad ost. Rullar ihop och skär varje rulle i 20 bullbitar, slänger dem i bullformar och jäsa 20-40 min. Penslar och strör på tex vallmofrön. Kör i ugnen på ca 225-250° 6-8 min.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.