Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

plättbröd

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett enkelt och gott tunnbröd som går snabbt att baka. Bröden gräddas i stekpanna på spisen.

Ingredienser

Instruktioner

1. Blanda alla ingredienser till en deg. Dela i 15–20 bitar och forma till släta bullar. 2. Kavla ut varje bulle till en tunn rundel (lika stor som stekpannan), använd rikligt med mjöl. Nagga brödet eller kavla med kruskavel i slutet så att det inte bildas stora bubblor vid gräddningen. 3. Grädda några minuter på varje sida i en torr och het stekpanna. 4. Låt bröden svalna på galler en stund innan de läggs ovanpå varandra i en bakduk. 5. Bröden är allra godast att äta nybakade men går även bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.