- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Plommonsås med mexikansk smak
Instruktioner
- Blötlägg de torkade chilifrukterna i 3 h
- Hacka löken och den färska chilifrukten fint, fräs i medelvärme utan att det tar färg.
Skär katrinplommon i ganska fina bitar
- Ta upp den torkade blötlagda chilin och finhacka till ett mos.
- Fräs katrinplommon och chili tillsammans med löken, häll i vinäger, tomatpuré, socker (börja med lite, smaka av mer sedan), kaffe, choklad och buljong.
- Pressa i vitlöken, salta och peppra.
Låt stå på medelvärme i ca 20 min. Passa så inte såsen bränner vid.
- Prova så att balansen mellan syra och sötma är bra- annars ha i lite mer socker/vinäger.
- Ta upp nejlikor och lagerblad och mixa såsen lite grann med stavmixer om du vill ha den slätare, men den får inte bli till pure´.
Klart!
Kan ätas både varm och kall till grillat fläskkött, fågel, grillad fisk, tacos mm.
Publicerat den
14 januari 2009
Skriv kommentar