Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommon-mole

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Plommonsås med mexikansk smak

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg de torkade chilifrukterna i 3 h
  2. Hacka löken och den färska chilifrukten fint, fräs i medelvärme utan att det tar färg. Skär katrinplommon i ganska fina bitar
  3. Ta upp den torkade blötlagda chilin och finhacka till ett mos.
  4. Fräs katrinplommon och chili tillsammans med löken, häll i vinäger, tomatpuré, socker (börja med lite, smaka av mer sedan), kaffe, choklad och buljong.
  5. Pressa i vitlöken, salta och peppra. Låt stå på medelvärme i ca 20 min. Passa så inte såsen bränner vid.
  6. Prova så att balansen mellan syra och sötma är bra- annars ha i lite mer socker/vinäger.
  7. Ta upp nejlikor och lagerblad och mixa såsen lite grann med stavmixer om du vill ha den slätare, men den får inte bli till pure´. Klart! Kan ätas både varm och kall till grillat fläskkött, fågel, grillad fisk, tacos mm.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.