Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonmaräng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Plommon gräddas mjuka i ugnen och täcks sedan av ett lagom sött marängtäcke. En lättlagad och mycket god dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera plommonen, kärna ur dem och skär dem i skivor. Lägg plommonen i en låg, ugnssäker form och häll över citronsaften. Blanda socker, maizena och muskot i en skål och blanda det med plommonen. Täck över med aluminiumfolie och grädda i mitten av ugnen i 175° ca 30 minuter. Rör om ett par gånger.
  2. Vispa äggvitor och vinäger eller citronsaft fluffigt. Tillsätt sockret matskedsvis under vispning och vispa äggvitorna styva. Vispa ned vaniljsocker.
  3. Bred marängen över plommonen och strö över mandel. Färgsätt marängen i mitten av ugnen i 200° 5 - 10 minuter.
  4. Servera desserten varm.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.