- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Plommon gräddas mjuka i ugnen och täcks sedan av ett lagom sött marängtäcke. En lättlagad och mycket god dessert.
Instruktioner
- Halvera plommonen, kärna ur dem och skär dem i skivor. Lägg plommonen i en låg, ugnssäker form och häll över citronsaften. Blanda socker, maizena och muskot i en skål och blanda det med plommonen. Täck över med aluminiumfolie och grädda i mitten av ugnen i 175° ca 30 minuter. Rör om ett par gånger.
- Vispa äggvitor och vinäger eller citronsaft fluffigt. Tillsätt sockret matskedsvis under vispning och vispa äggvitorna styva. Vispa ned vaniljsocker.
- Bred marängen över plommonen och strö över mandel. Färgsätt marängen i mitten av ugnen i 200° 5 - 10 minuter.
- Servera desserten varm.
Publicerat den
9 mars 2008
Skriv kommentar