Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonmazariner

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Ljuvligt goda med mandelmassa och extra sting av bittermandel. Mandelälskarens drömkaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka snabbt ihop mjöl, smöret i bitar och socker till en deg i matberedaren med kniven monterad. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till en rulle. Skär rullen i 16 bitar och tryck ut bitarna i mazarinformar med mjölade tummar. Ställ formarna på en bricka och täck med plastfolie. Låt stå i kylen 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Lägg över pajerna på en plåt och förgrädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  4. Mixa samman mandelmassa, rumsvarmt smör, bittermandel, ägg och mjöl till en slät massa. Fördela fyllningen i formarna. Dela och kärna ur plommonen och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i fyllningen.
  5. Grädda mazarinerna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna på galler och pudra över lite florsocker vid servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.