Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polentaburgare

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka upp vattnet med olja och salt i en stor kastrull. Tillsätt sedan polentagrynen under tiden som du rör hela tiden. Koka på svag värme ca 5 minuter.
  2. Skölj en pajform ca 30 cm i diameter med kallt vatten.
  3. Blanda ner finhackade soltorkade tomater, oliver och parmesan i smeten och blanda väl. Bred ut smeten i pajformen så att det blir jämnt. Ställ i kyl i ca 30 minuter så att den stabbar sig.
  4. Stansa ut ca 8-12 rundlar ur formen så att du får som runda kakor av polentasmeten att steka i stekpannan i olivoljan. Stek ett par minuter på varje sida så att de får en fin färg.
  5. Lägg över burgarna på bakplåtspapperklädd plåt och varva dubbla burgare med fördelad fetaost och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 5 minuter.
  6. Servera burgarna med tzatsiki och grönsaksstavar av t.ex. morot selleri och gurka.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.