Glutenfri
Instruktioner
- Börja med att koka upp vattnet med olja och salt i en stor kastrull. Tillsätt sedan polentagrynen under tiden som du rör hela tiden. Koka på svag värme ca 5 minuter.
- Skölj en pajform ca 30 cm i diameter med kallt vatten.
- Blanda ner finhackade soltorkade tomater, oliver och parmesan i smeten och blanda väl. Bred ut smeten i pajformen så att det blir jämnt. Ställ i kyl i ca 30 minuter så att den stabbar sig.
- Stansa ut ca 8-12 rundlar ur formen så att du får som runda kakor av polentasmeten att steka i stekpannan i olivoljan. Stek ett par minuter på varje sida så att de får en fin färg.
- Lägg över burgarna på bakplåtspapperklädd plåt och varva dubbla burgare med fördelad fetaost och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 5 minuter.
- Servera burgarna med tzatsiki och grönsaksstavar av t.ex. morot selleri och gurka.
Publicerat den
28 maj 2008
Skriv kommentar