Majsgryn, eller polenta, används i deg och matlagning. Fördelarna är många - polenta ger fin smak, är lätt att baka med och passar även dem som inte tål vanligt mjöl.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Blanda majsgryn, mjöl, socker, salt och bakpulver i en bunke. Spara lite av mjölet till utbakningen.
- Rör samman ägg, mjölk och matolja. Tillsätt detta i mjölblandningen. Arbeta ihop allt till en deg.
- Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Kavla eller klappa ut degen till en rektangel, ca 35x10 cm.
- Skär degen i 16 snibbar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda snibbarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Servera dem varma.
- Du kan variera polentasnibbarna med ost. Pensla då snibbarna med lite vatten och strö på riven ost före gräddningen. Ostbröd smakar jättegott i alla möjliga sammanhang - inte minst till maten.
Publicerat den
8 maj 2008
Skriv kommentar