Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polentasnibbar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Majsgryn, eller polenta, används i deg och matlagning. Fördelarna är många - polenta ger fin smak, är lätt att baka med och passar även dem som inte tål vanligt mjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda majsgryn, mjöl, socker, salt och bakpulver i en bunke. Spara lite av mjölet till utbakningen.
  2. Rör samman ägg, mjölk och matolja. Tillsätt detta i mjölblandningen. Arbeta ihop allt till en deg.
  3. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Kavla eller klappa ut degen till en rektangel, ca 35x10 cm.
  4. Skär degen i 16 snibbar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  5. Grädda snibbarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Servera dem varma.
  6. Du kan variera polentasnibbarna med ost. Pensla då snibbarna med lite vatten och strö på riven ost före gräddningen. Ostbröd smakar jättegott i alla möjliga sammanhang - inte minst till maten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.