Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polkagrischeesecake

 
Skriv ut

En annorlunda cheesecake med mintig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör digestivekexen och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i mitten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
  3. Rör ihop cream cheese och socker, blanda i vetemjöl, vaniljsocker och salt och rör till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Tillsätt pepparmyntaextrakt. Häl en tredjedel av smeten i en separat bunke och blanda i några droppar röd karamellfärg.
  4. Varva ner fyllningarna i formen, rör eventuellt om lite i smeten så att de blandas lite lätt. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Kakan kommer fortfarande kännas lös när den tas ut men stelnar när den kallnat.
  5. Låt kakan kallna helt och lossa den sedan försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kyl över natten. Strö lite krossade polkagrisar över kakan före servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.