En annorlunda cheesecake med mintig smak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kör digestivekexen och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i mitten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
- Rör ihop cream cheese och socker, blanda i vetemjöl, vaniljsocker och salt och rör till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Tillsätt pepparmyntaextrakt.
Häl en tredjedel av smeten i en separat bunke och blanda i några droppar röd karamellfärg.
- Varva ner fyllningarna i formen, rör eventuellt om lite i smeten så att de blandas lite lätt. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
Kakan kommer fortfarande kännas lös när den tas ut men stelnar när den kallnat.
- Låt kakan kallna helt och lossa den sedan försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kyl över natten.
Strö lite krossade polkagrisar över kakan före servering.
Publicerat den
31 juli 2009
Skriv kommentar