Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polkagrispaj

(8 kommentarer)  
Polkagrispaj Polkagrispaj
Skriv ut

Hela namnet var visst "Systrarna Eisenmans fluffiga frusna polkagrispaj". Hittade denna fantastiska paj på www.recept.nu. Den ser ju oemotståndlig ut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör kakor, kakao och smör i en matberedare.
  2. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ in i frysen.
  3. Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja eller efter smak. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
  4. Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
  5. Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den vita i formen. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.
  6. Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.
  7. Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.
  8. Servera såsen varm eller kall till pajen.

Kommentarer (8)

  • Mackiii 30 januari 2009

    Najs ska nog prova nån gång...:D

  • maka 31 januari 2009

    var får man tag på marshmallowfluff?

  • Kajac 1 februari 2009

    Vet att jag sett det nånstans. Kommer dock inte ihåg var. Prova du på typ Ica eller så. Det köps på burk. Hälsn. Kajac

  • EowynUndomiel 1 februari 2009

    ser jättegott ut :) men vilka sorters kakor är bäst att använda?

  • malinochella 2 februari 2009

    Marshmallowfluff finns på Ica, maxi. Malin

  • lottakronfeldt 6 februari 2009

    Bildkällan ska nog egentligen vara "Vinterns söta" av Monica Eisenman och Lisa Eisenman Frisk (http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9137130854), för det är den boken bilden ursprungligen är tagen från. Kan varmt rekommendera hela boken, för den är väldigt inspirerande och full av underbara recept som t.ex. den här polkagrispajen.

  • fegis 6 augusti 2009

    Den här pajen är god. Rekomenderar varm chokladsås till. Jag gjorde egna chokladkakor som jag använde eftersom jag är allergisk mot nötter. Jag gjorde chokladsnitt utan pärlsocker på. Det gick jättebra att använda dem.

  • pleta 20 augusti 2011

    God när den är lite halvfrusen. Serveras helst på en liten spegel med varm chokladsås. Då smakar bottnen som varm kladdkaka! :D Receptet efterfrågades.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.