Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polkagristryffel

(17 kommentarer)  
  • Serverar: 80 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Julgodis Gillar du polkagrisar och ljus choklad så är det här receptet för dig! Väldigt goda och enkla att göra! Många har frågat var formarna kommer ifrån. De är Ica:s egna. Finns dom inte i butiken just nu så be att dom tar hem mera. Lycka till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att finhacka chokladen.
  2. Koka upp grädden, inte mera och låt svalna bara lite. Blanda i chokladhacket och rör tills det smält. Blanda i det rumsvarma smöret i bitar ( om du tar det direkt ur kylen så värm 10 sekunder i mikron ) Tillsätt pepparmynsoljan samt de hackade polkagrisarna. Blanda till en jämn smet. Fyll knäckformar av aluminium eller dubbla pappersformar samt kyl ner dem och förvara dem i kylskåpet.

Kommentarer (17)

  • Dorisrecept 19 december 2008

    Det här måste man ju bara prova, det lät så himla gått:)

  • JessicaB 21 december 2008

    Väldigt god tryffelsmet men tyvärr stelnar den inte. :( Fattar inte varför.. Har stått i frysen också i en halvtimme men än är den i samma konsistens. Tack för tipset om formarna dock, de är väldigt söta.

  • Angeli 21 december 2008

    Å nej .. stelnar den inte??? Har precis köpt hem allt för att göra detta recept ikväll. Jag hoppas det blir bra.

  • LizzyElisabeth 22 december 2008

    Mumma... Undra om dom räcker ända till julafton. Detta kommer helt klart att bli favorit julgodiset hedan efter. (Min smet stelnade efter en stund i kylen.) Tack för det receptet. God Jul

  • isglass 23 december 2008

    Efter ett dygn i frysen stelnade min smet också något, men de blir väldigt mjuka så frågan är om man vågar ha dem i rumstemperatur... Tror att mina får stå kvar i frysen.

  • stintan1 29 december 2008

    Supergoda !!!!! Bra att ha dom i frysen, men dom går åt fort...... =)

  • stintan1 29 december 2008

    Supergoda !!!!! Bra att ha dom i frysen, men dom går åt fort...... =)

  • LillaC 7 december 2009

    Mycket goda. Mina hade då inga problem å stelna...jag fick ut 60st från en sats..Men mina 30 sista blev inte så lena å fina eftersom smeten börjat stelna...men lika goda ändå:)

  • ceciliaellwyn 8 december 2009

    åh vad goda de blev, men efteett halv dygn i kylen är de fortfarande inte så stela som jag skulle vilja he dem. man får slicka ur chokladen ur formen.

  • Biila 10 december 2009

    Hej! vart har du fått tag i dom fina formarna? mvh Biila

  • saxa 10 december 2009

    Sormarna är jättesöta det finns sådana på lagerhaus.

  • saxa 10 december 2009

    alltså formarna menade jag

  • saxa 10 december 2009

    De finns inte med på deras hemsida, men jag köpte dem förtvå veckor sen.

  • crazylelle 17 december 2010

    Mycket goda! Insåg för sent att pepparmyntsolja var något man köpte på apotek, så det fick bli utan, men de blev jättegoda ändå :) Åhléns har sådana hjärtformar också förutom Ica.

  • caarruu 20 december 2010

    Var inte helt enkla att baka, iaf inte för oerfarna mig.. De skiktade lite och det blev någon slags vit gegga överst.

  • lost_star 26 november 2012

    Gjorde dessa & de stelnade till ätbar konsistens efter ca ett dygn i kylskåp, men lät de stå framme en stund ( alternativ värma de i handen ) annars gick det inte att få ur dessa ur formarna när jag skulle äta dom. Men är det meningen att de ska vara hårda? för tryffel är ju mjuk & är pudrat med tex florsocker ibland. Annars var dessa goda & smakade juligt.

  • melind 19 december 2012

    Kan vara smöret som gör den mjuk.. I andra tryffelrecept e det inget smör, eller i sånna fall väldigt lite. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.