Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Popcorntårta

 
Skriv ut

Popcorn + glass + sirap + kolasås = En kanongod partytårta som är jättelätt att göra. Du måste bara poppa popcornen själv och komma ihåg att inte salta förstås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt en platta på medelvärme. Häll matoljan i en stor gryta, hela bottnen ska täckas. Lägg i ett par majskorn, lägg på ett lock och ställ grytan på spisen.
  2. När det låter "poff" kan du hälla i resten av majskornen och lägga på locket. När popcornen poppat klart häller du hälften av dem i en skål och hälften i en annan.
  3. Ta fram glassen, blanda kolasåsen och sirapen. Häll sirapsblandningen i en av popcornskålarna. Blanda.
  4. Ta fram en skål som har rätt form till den tårta du vill göra. Klipp till en bit smörpapper så att den täcker formens botten på ett ungefär. Lägg i papperet, häll i popcornmassan och bred ut den över bottnen.
  5. Sleva upp glass och tryck ut den ovanpå popcornmassan. Fortsätt så tills det bara är 2 cm kvar till kanten. Ställ in formen och eventuellt överbliven glass i frysen.
  6. Smält smöret på medelvärme. Kör kexen i en mixer eller stoppa dem i dubbla fryspåsar och banka på dem tills de blir till fina smulor.
  7. Blanda smöret och smulorna till en jämn massa. Ta ut formen ur frysen och tryck kexmassan jämnt över glassen. Ställ in i frysen igen och låt stå där i minst ett par timmar innan du dekorerar och serverar.
  8. En liten stund före serveringen tar du ut formen, lägger fatet som tårtan ska ligga på ovanpå formen och vänder. Lägg en fuktig handduk (kall, annars smälter glassen för mycket) runt formen.
  9. När glassen släpper dekorerar du med mera popcorn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.