Ett spännande och helt glutenfritt alternativ till pizza, som passar bra att servera som förrätt. Champinjonhattarna fylls med godsaker och gratineras sedan.
Passar de som äter enligt LCHF också.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär korven i 4-5 mm tjocka skivor. Dela tomaterna, skala löken och skiva den. Skiva mozzarellan. Hetta upp en stekpanna med olja. Rör i korv och bacontärningar och fräs dem knapriga. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
- Ta eventuellt bort foten på portabellon. Lägg svampen upp och ner på en bakpappersklädd plåt och fördela korv- och baconfräset jämnt ovanpå. Lägg på tomat, lök och mozzarella. Strö på oregano. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Lägg upp svamppizzorna på ett serveringsfat eller tallrikar. Krydda med flingsalt och svartpeppar, ringla över olivolja och servera gärna med en fräsch sallad.
Publicerat den
27 januari 2016
Skriv kommentar