Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prästostbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett saftigt ostbröd. Skär i rejäla bitar och fördela lite färsk dill över brödet innan du serverar. Passar lika bra på buffébordet som till en soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt smör- och rapsolja, kvarg, salt, dillfrö, grahamsmjöl och dinkelmjöl.
  2. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 45 minuter.
  3. Skär osten i tärningar. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Stjälp upp degen i en smord långpanna och platta ut så att den täcker plåten. Tryck ner osten i degen och låt den jäsa övertäckt 30 minuter. Tryck ner osten ytterligare före gräddning.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter. Låt brödet svalna på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.