Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Psylliumbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fiberrikt, gott, saftigt bröd med Psyllium husk. Jag använder Natures of Scandinavias Psyllium husk (en produkt som säljs via återförsäljare, bland annat mig).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Mät upp fil och häll i sirapen i den. Häll fil+sirap över de torra ingredienserna och rör om tills allt är blandat och du har en kletig smet.
  2. Klicka ut smeten i två avlånga formar. Grädda 45 minuter i 175 grader.
  3. Det går att utesluta Psyllium och istället ta 6,5 dl vetemjöl och 7 dl vetemjöl och 6 dl grahamsmjöl istället. Men det ger inte lika bra fart på magen. =) Jag brukar dela dem och frysa in - då håller de sig färska länge.

Kommentarer (1)

  • ingojonsson 27 februari 2012

    Hej! Vad gjorde jag för fel? Det blev en seg deg som inte jäste ett dugg i ugnen. Det blev en väldigt tunn och kompakt limpa. Inte alls som den på bilden.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.