Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpacheesecake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Jag har fått "dille" på pumpa, det är något magiskt med den. Prova denna underbart goda cheesecake och jag lovar att du inte blir besviken!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Mixa kexen till fina smulor. Smält smöret och låt det bli lite brynt. Häll smöret över smulorna och rör om till en jämn massa. Tryck ut kexmassan i en pajform, ca 18 cm i diameter.
  2. Fyllning: Vispa färskosten med vaniljsockret tills den får en slät och krämig konsistens. Vispa äggulor och socker luftigt och poröst, vänd sedan försiktigt ner det i färskosten. Vispa grädden lätt och vänd ner den i smeten. Vänd sedan ner pumpapurén i smeten.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Krama ur vattnet, smält sedan gelatinet försiktigt i en skål i mikron och vänd ner det i smeten. Häll smeten över kexmassan i pajformen och låt det stena i frysen, i minst 3 timmar eller över natten.
  4. Låt cheesecaken tina i 30 minuter innan servering. Dekorera kakan med tunt skivat äpple, rostade pekannötter och vispad grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.