Jag har fått "dille" på pumpa, det är något magiskt med den. Prova denna underbart goda cheesecake och jag lovar att du inte blir besviken!
Instruktioner
- Botten:
Mixa kexen till fina smulor. Smält smöret och låt det bli lite brynt. Häll smöret över smulorna och rör om till en jämn massa. Tryck ut kexmassan i en pajform, ca 18 cm i diameter.
- Fyllning:
Vispa färskosten med vaniljsockret tills den får en slät och krämig konsistens. Vispa äggulor och socker luftigt och poröst, vänd sedan försiktigt ner det i färskosten. Vispa grädden lätt och vänd ner den i smeten. Vänd sedan ner pumpapurén i smeten.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Krama ur vattnet, smält sedan gelatinet försiktigt i en skål i mikron och vänd ner det i smeten. Häll smeten över kexmassan i pajformen och låt det stena i frysen, i minst 3 timmar eller över natten.
- Låt cheesecaken tina i 30 minuter innan servering. Dekorera kakan med tunt skivat äpple, rostade pekannötter och vispad grädde.
Publicerat den
15 januari 2016
Skriv kommentar