Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Punschbitar

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Jättegoda och mumsiga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt matfettet. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och tillsätt vattnet. Smeten skall bara röras till allt är väl blandat och den är slät.
  2. Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna, 20X30 cm. Grädda kakan på galler mitt i ugnen i 200 grader, 15-20 minuter.
  3. Låt kakan svalna lite. Droppa över punch eller arracsextrakt blandat med vatten.
  4. Skär kakan i bitar med en vass kniv. Dela cocktailbären och lägg dem på bitarna. Smält blockchockladen i vattenbad eller i mikrovågsugn på full effek i 1-2 minuter. Ringla chockladen över den kalla kakan och låt den stelna.
  5. Tips! Man kan lägga på flagad mandel i stället för cocktailbären om man hellre vill ha det.
  6. Tillagningstid: 1 timme varav 15-20 minuter i ugnen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.