Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Punschbollar

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Mandelmassa är huvudingrediensen i dessa små men naggade goda kakor. Lite punsch i smeten gör kakorna väldigt goda att servera till en fruktdessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfettet poröst och smidigt.
  2. Riv mandelmassan grovt. Blanda matfettet och den rivna mandelmassan.
  3. Smaksätt smeten med punsch. Rör ner mjölet i smeten. Arbeta samman allt till en deg.
  4. Forma degen till smala rullar. Skär dem sedan i ca 40 st jämna bitar. Rulla varje degbit till en boll. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  5. Vispa äggvitan lätt och pensla degbollarna med den. Strö över mandelspån. Grädda bollarna mitt i ugnen ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.