Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Punschfromage

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut

En dessert för verkligt festliga tillfällen - lätt, luftig och LÄCKER. Den är också praktisk eftersom den kan tillagas dagen innan och sedan förvaras i kylskåp tills den ska serveras. Jag är tokig i punschsmak men kan inte dricka ren punsch eftersom jag saknar förmåga att bryta ner stark alkohol, så jag blir sjuk i stället ... ack, bittra öde! Men fromagen kan jag minsann äta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 - 10 minuter. Vispa under tiden äggulor och socker pösigt och vispa sedan ned punschen.
  2. Krama ur gelatinbladen och lös dem i sin egen fuktighet över svag värme. Rör ned gelatin och russin i äggblandningen. Vispa grädden och tillsätt den. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned detta.
  3. Häll upp fromagen i en form och låt den stå kallt att stelna, minst 3 timmar. Stjälp upp fromagen och strö över riven blockchoklad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.