- Serverar: 12 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Cheesecake med rabarber. underbar kombination. Garanterad succé på kalasen!
Instruktioner
- Koka rabarbern under lock med 1 dl socker till en mjuk kompott. Låt kallna. Blanda med vaniljkräm.
Lägg den ena tårtbottnen i en form med löstagbar kant. Bred på rabarbersmeten. Lägg på den andra tårtbottnen.
- Rensa jordgubbarna och mixa dem släta. Vispa färskost, vispgrädde och 1 dl socker till en slät massa. Vänd ner de mixade jorgubbarna i ostsmeten.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Ta upp och smält dem i en kastrull. Rör ner gelatinet i lite av jordgubbssmeten. Tillsätt resten av smeten.
- Häll smeten ovanpå tårtan. Ställ kallt i 2 - 4 timmar. Garnera med färska bär.
Publicerat den
7 mars 2008
Skriv kommentar