Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber-Cheesecake!

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Cheesecake med rabarber. underbar kombination. Garanterad succé på kalasen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka rabarbern under lock med 1 dl socker till en mjuk kompott. Låt kallna. Blanda med vaniljkräm. Lägg den ena tårtbottnen i en form med löstagbar kant. Bred på rabarbersmeten. Lägg på den andra tårtbottnen.
  2. Rensa jordgubbarna och mixa dem släta. Vispa färskost, vispgrädde och 1 dl socker till en slät massa. Vänd ner de mixade jorgubbarna i ostsmeten.
  3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Ta upp och smält dem i en kastrull. Rör ner gelatinet i lite av jordgubbssmeten. Tillsätt resten av smeten.
  4. Häll smeten ovanpå tårtan. Ställ kallt i 2 - 4 timmar. Garnera med färska bär.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.