Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber-marängpaj

 
  • Serverar: 6-7 portioner
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa ihop ingredienserna till pajdegen, plasta in och låt vila i kyl minst en timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Lägg rabarber, socker, kardemumma och smör i en ugnsfast form och grädda i 15 minuter.
  4. Låt svalna och blanda sedan med jordgubbar.
  5. Ta ut degen, kavla ut till en platta och lägg i en smord pajform (25 cm). Nagga degen, sätt folie på insidan så att degen inte ramlar ner vid gräddningen och ställ i kyl 30 minuter.
  6. Grädda pajskalet i 200 grader i 10-15 minuter tills det börjar få färg, ta bort folien efter 5 minuter. Låt svalna.
  7. Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt socker under vispningen.
  8. Fyll pajskalet med rabarberblandningen och bred över marängen toppigt.
  9. Baka i ugn på övervärme eller grill i 250 grader tills marängen är gyllenbrun.
  10. Tips: Här passar det bra att tillsätta nötter, mandel eller russin i fyllningen. Kardemumman kan bytas ut mot kanel eller vanilj.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.