Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpannacotta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En fantastisk kombination av gräddighet och syra - perfekt avrundning på en grillmiddag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med kompotten. Rensa rabarbern från torra delar, skölj den och skär i cm-tjocka skivor. Lägg dem i en kastrull med sockret. Låt smälta på medelvärme och puttra tills rabarbern kokat sönder. Sila från ½ dl spad
  2. Pannacotta: Lägg gelantinbladen i blöt. Koka upp grädde och rabarberspad med socker och vaniljstång (dela stången, skrapa ur fröna och lägga i alltsammans). Låt puttra i några minuter. Fiska upp vaniljstången och rör ner gelantinbladen (krama först ur vattnet).
  3. Lägg ca 1 msk kompott i botten av glas el dyl (så många som portioner). Fördela pannacottan ovanpå. Ställ i kylen att svalna, liksom resterande kompott (med sockrad yta). Servera med extra kompott och med fördel ett starkt kaffe med kardemumma-smak!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.