- Serverar: 36 portioner
- Tid: 2 timmar 20 minuter
Skriv ut
Med rabarberkompott
Instruktioner
- Rabarberkompott:
Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Koka upp tillsammans med vatten, citronjuice och socker (lägg även i vaniljstången). Låt sjuda 10 minuter.
- Rensa och hacka rabarbern. Vänd ner i sockerlagen och sjud i ytterligare 10 minuter. Lyft ur vaniljstången. Låt svalna. Klart!
- Rabarbersnurror:
Smält smöret i en kastrull. Blanda ner mjölk, salt, socker och ägg i smöret. Värm till 37 grader.
Finfördela jästen i en bunke och häll degspadet över. Rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Jäs under fuktad bakduk i 45 min.
Kavla ut degen på mjölat bakbord och bred på rabarberkompotten. Pudra över vaniljsocker och rulla till en fast rulle.
- Skär i tunna skivor och jäs ytterligare 30 min på bakplåtspapper. Värm ugnen till 200 grader.
Pensla snurrorna med ägg och pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter (tills de fått fin färg).
Låt snurrorna svalna innan du hugger in
Publicerat den
11 juni 2011
Skriv kommentar