Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbersnurror

 
  • Serverar: 36 portioner
  • Tid: 2 timmar 20 minuter
Skriv ut

Med rabarberkompott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rabarberkompott: Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Koka upp tillsammans med vatten, citronjuice och socker (lägg även i vaniljstången). Låt sjuda 10 minuter.
  2. Rensa och hacka rabarbern. Vänd ner i sockerlagen och sjud i ytterligare 10 minuter. Lyft ur vaniljstången. Låt svalna. Klart!
  3. Rabarbersnurror: Smält smöret i en kastrull. Blanda ner mjölk, salt, socker och ägg i smöret. Värm till 37 grader. Finfördela jästen i en bunke och häll degspadet över. Rör tills jästen löst sig.
  4. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Jäs under fuktad bakduk i 45 min. Kavla ut degen på mjölat bakbord och bred på rabarberkompotten. Pudra över vaniljsocker och rulla till en fast rulle.
  5. Skär i tunna skivor och jäs ytterligare 30 min på bakplåtspapper. Värm ugnen till 200 grader. Pensla snurrorna med ägg och pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter (tills de fått fin färg). Låt snurrorna svalna innan du hugger in

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.