Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbertrifle

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är vackert att servera desserten i glas, så att man ser de olika skikten och färgerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva rabarbern tunt och sjud den med 1 dl socker och ½ dl vatten till en kompott. Låt kallna.
  2. Citronlag: Koka upp vatten med socker och låt koka utan lock till en simmig sockerlag. Smaksätt med skal och saft av citron. Låt kallna.
  3. Riv sockerkaksskivorna i mindre bitar och lägg litet sockerkaka i botten på varje portionsglas. Droppa över kall citronsockerlag. Varva sockerkaksbitar med rabarberkompott och iskall vaniljyoghurt. Droppa citronsockerlag på varje lager med sockerkaksbitar. Ställ kallt en stund före servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.