Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågbaguetter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett lättbakat grovt bröd med få ingredienser - perfekt till soppa eller sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Smula jästen i en köksmaskin, häll över vattnet och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt resterande ingredienser - tänk på att vetekli och grovt rågmjöl sväller efter en stund. Arbeta degen i minst fem minuter tills den är smidig. Låt jäsa under bakduk c:a 30 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Ev. behövs lite mera mjöl. Dela degen i fyra delar och forma till plåtlånga, vridna baguetter. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Låt jäsa ca 30 minuter.
  5. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Bröden ska kännas lätta när de är klara.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.