Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ravanikaka

 
Skriv ut

Ravani - guldgul tårta bakad på mannagryn och grekisk yoghurt...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 180 grader.
  2. Vispa smör och socker i en mixer. Tillsätt äggen ett och ett och därefter yoghurten lite i taget under omrörning.
  3. Blanda mannagryn med bakpulver och häll över i mixern under omkörning. Ställ blandningen i kylskåp i 30 minuter varefter den hälls över i smord bakform, ca 26 cm)
  4. Ställ in i medelvarm ugn, 180 grader i 40 minuter.
  5. Blanda sirapsingredienserna under tiden kakan står i ugnen, och koka i 10 minuter.
  6. Ta ur kakan och häll den varma sirapen över. Skär kakan i kvadrater. Dekorera med skalad mandel.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.