Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Regnbågspopcorn

 
Skriv ut

Kul på barnkalaset och garanterat uppskattat av barnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Värm oljan i en stor kastrull. Häll ner popcorn, sätt på lock och koka över medelstark värme. Koka tills det slutar poppa och ställ åt sidan. Blanda socker, smör och vatten i en liten tjockbottnad kastrull. Rör över medelstark värme tills sockret är löst. Pensla ner sockerkristallerna från kastrullkanten med en våt brödpensel. Låt koka upp och koka under omrörning 5 minuter.
  2. Flytta kastrullen från värmen . Dela sockerlagen i tre olika skålar och häll ner färgen i varje skål och rör tills den är blandad och inga strimmor syns. Dela upp popcornen i tre lika stora delar och vänd ner i skålarna och rör tills de är väl täckta.
  3. Lägg popcornen på bakplåt och grädda 5 minuter eller tillsde har skilts från varandra och kristalliserats.
  4. Servera samma dag.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.