Lite pyssel men det är lätt värt besväret :)
Instruktioner
- Pastadeg:
Sikta ut mjölet samt salt på arbetsbänken och gör en fördjupning i mitten. Knäck i äggen och börja att från kanterna arbeta in mjölet i äggen. Knåda i 15 minuter till en deg. Linda in den i plastfilm och låt vila i kyl i 1 timme.
- Fyllning:
Smaksätt ricottan med citronskal, smaka av med salt och peppar, runda av med olivolja.
- Ravioli:
Kavla ut pastadegen runt och stansa ut runda plattor cirka 6 cm i diameter. Lägg en klick av ricottan i mitten på hälften av plattorna. Räkna med 5 stora raviolibitar per portion. Pensla kanterna med ägg, förslut raviolin ordentligt med resterande plattor.
- Koka raviolin i rikligt med saltat vatten, ca 5-10 minuter. Lyft raviolin från vattnet och servera med riven parmesanost, salt och peppar över.
Publicerat den
28 februari 2009
Skriv kommentar