Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ricottaravioli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite pyssel men det är lätt värt besväret :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pastadeg: Sikta ut mjölet samt salt på arbetsbänken och gör en fördjupning i mitten. Knäck i äggen och börja att från kanterna arbeta in mjölet i äggen. Knåda i 15 minuter till en deg. Linda in den i plastfilm och låt vila i kyl i 1 timme.
  2. Fyllning: Smaksätt ricottan med citronskal, smaka av med salt och peppar, runda av med olivolja.
  3. Ravioli: Kavla ut pastadegen runt och stansa ut runda plattor cirka 6 cm i diameter. Lägg en klick av ricottan i mitten på hälften av plattorna. Räkna med 5 stora raviolibitar per portion. Pensla kanterna med ägg, förslut raviolin ordentligt med resterande plattor.
  4. Koka raviolin i rikligt med saltat vatten, ca 5-10 minuter. Lyft raviolin från vattnet och servera med riven parmesanost, salt och peppar över.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.