Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risgrynshallon

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Det här receptet var infört i ett ganska tidigt julnummer av Allt om Mat, 1972 eller 1973 tror jag. Jag har inte testat det eftersom jag alltid lyckas glömma bort att jag har det när det börjar jula till sig, så jag tänkte att om jag lägger in det här kanske jag blir påmind! Det kan verka lite omständligt att göra, men jag tror att det är värt det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina hälften av hallonen. Blanda hallonsaft och vatten i en kastrull och lägg i 2 av gelatinbladen. Värm upp blandningen under omrörning tills gelatinet smält. Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Lägg i de väl upptinade hallonen med den saft som blivit. Häll blandningen i en skål med flat botten och ställ in den i frys eller kyl att stelna.
  2. Koka risgrynen sakta i mjölken så länge att grynen blir nästan helt upplösta. Det tar minst 1 timme och man får röra om då och då. Låt gröten kallna och smaksätt den med socker och vaniljsocker.
  3. Lös upp de 3 återstående gelatinbladen i lite hett vatten och rör ned dem i gröten. Vispa grädden hårt och blanda ned den. Häll grötblandningen över det stelnade hallongeléet och ställ in det hela i kylskåpet ca 1 dygn.
  4. Doppa skålen i hett vatten ett ögonblick innan puddingen stjälps upp. Lägg resten av hallonen, nätt och jämnt tinade, runt puddingen före serveringen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.