Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risgrynspalt

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

I denna palt ska man använda torrsaltat fläsk för att få rätt smak. Det går ej att frysa denna palt. Det blir ca 30 paltar av detta.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka fläsket i små tärningar. Koka risgynet i lättsaltat vattnet ca 20 min. Blanda i mjölken och låt degen svalna något innan äggen tillsättes. Salta lite men tänk på att fläsket är salt. Tillsätt mjöl till en fast deg som går bra att forma. Gör som köttbullar av fläsket. Gör ungefär tennisbollsstora klickar av degen och som fylles med fläsket och kokas i lättsaltat vatten i 1 timme. Ätes med smör.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.