Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risotto på matvete med ruccola och parmeggiano/pecorino-ost

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Passar bra till rödbetor, grillad sparris, gratinerad fänkål. Vinet kan ersättas med buljong

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs lök och matvete i olivolja i en kastrull utan att det tar färg. Valfritt som sagt, häll på vitt vin (annars buljongen) och låt koka upp.
  2. Tillsätt vatten och låt koka tills nästan all vätska kokat in. Ta åt sidan, rör ner rucola och parmeggiano/pecorino ost (spar lite att strö ovanpå). Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Lägg på tallrik och garnera med lite ost, olivolja och peppar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.