Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetstårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Servera tårtan till olika syltor, julskinka och sill. Förbered dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula brödet i matberedaren. Blanda smulorna med det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en form ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 min
  3. Blanda rödbetor, crème fraiche, färskost och salt. Ta upp och smält gelatinbladen med ca 2 msk av rödbetsblandningen i en kastrull på svag värme. Blanda ner gelatinet i den större rödbetsblandningen.
  4. Häll upp i formen. Ställ tårtan att stelna i kylen till nästa dag.
  5. Garnera med cocktailkapris och eventuellt äggklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 30 oktober 2011

    Inlagda eller färska rödbetor?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.