Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödlökssmaskens

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Lite annorlunda, men ack så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär ändarna av rödlökarna. Gör ett kryss nästan ända ner i vardera lök. Ställ lökarna i en form. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Peta ner vitlöksskivorna i rödlökarna. Salta och peppra. Häll på sherryvinäger eller sherryn. Strö över med hackad timjan. Lägg folie över formen och ställ in den på hög värme i ca ½ tim. ta av folien mot slutet av tiden så att lökarna får lite färg.
  2. Torrosta pinjenötterna. Skär skinkan i strimlor och stek en stund i panna. Lägg skinkan och pinjenötterna på lökarna. Strö på mycket med grönmögelost.
  3. Ät och njut!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.