Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rönnskärsformar

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Här har vi en till synes trivsam variant på mandelmussla, utan mandel men med litet apelsin i degen. Jag älskar verkligen sådana här kakor som man kan fylla med diverse godsaker och som praktiskt taget alltid blir goda. Receptet är hämtat ur ICA-Kuriren 48/10.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Mät upp mjölet och lägg i matberedarbunken med plastkniven monterad. Lägg i bitar av smör, socker, vaniljsocker och apelsinskal finrivet på rivjärn. Smula samman ingredienserna på medelhastighet tills det bildas stora degklumpar. Häll upp dem på bakbordet och arbeta snabbt samman till en deg - knåda INTE.
  3. Smörj mandelmusselformar. Ärvda infettade är bäst, nya bör smörjas/oljas ett dygn i förväg. Handdiska efter användandet.
  4. Dela degen i småbitar om ca 20 gram, med storlek som en femkrona. Tumma ut degbitarna i formarna och sätt dem på bakplåt. Grädda på nedre falsen ca 10 minuter tills kakorna får gyllene yta. Ta ut plåten och låt formarna svalna tills de kan hållas i handen.
  5. Lossa kakorna ur formarna med en tandpetare och stjälp upp dem på galler. Låt kakorna kallna och lägg dem i tät kakburk. Kakorna kan frysas.
  6. Vid servering kan kakorna spritsas med vispad grädde och garneras med färska eller torkade bär.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.