Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rösjöpankis

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Det här är det segrande receptet i Flippa Sveriges bästa pannkaka 2008.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläsket i små bitar, stek det och lägg åt sidan. Skala äpplet och riv det.
  2. Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll i 1 dl mjölk och vispa tills du får en slät smet. Häll i resten av mjölken och äggen och vispa.
  3. Hetta upp pannkakslaggen och låt den bli riktigt varm. Lägg i en klick smör, låt det börja bli brunt.
  4. Häll i ca 1 dl smet. Lägg 2 msk fläsk och 2 msk rivet äpple, krydda med lite kanel.
  5. När smeten stelnat, vänd pannkakan och låt den steka lite till.
  6. Servera med lingonkeso.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.