Detta är också från gammal Allers. Jättegoda!
Instruktioner
- Rör smöret smidigt. Tillsätt sockret. Blanda samman de båda mjölsorterna och tillsätt dem. Arbeta samman till en deg. Lägg den kallt att vila ett par timmar.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord och tag ut runda kakor. Gör ett hål i mitten. Grädda kakorna i 200º cirka 8 minuter.
- Riv mandelmassan grovt och blanda med rom och så pass mycket vatten att massan går att spritsa.
- Packa massan i spritspåse så att inga luftblåsor finns. Spritsa mandelmassan på de färdiggräddade och avsvalnade kakorna. Ställ dem kallt och smält under tiden blockchokladen.
- Doppa kakorna i chokladen och ställ dem på ett smörpapper. Strö över nötspånen och låt stelna.
- Förvara kakorna i kylen eller frysen.
Publicerat den
15 augusti 2008
Skriv kommentar