Ett härligt, litet gammaldags bakrecept.
Instruktioner
- Hacka matfett och mjöl till en grynig massa. Arbeta samman den med socker och ägg till en fast deg. Ställ den kallt en timme.
- Romkräm: Vispa äggulor med mjölk, maizena och socker i en tjockbottnad kastrull. Ställ den över svag värme och rör om tills massan tjocknar. Ta kastrullen från värmen och rör om tills krämen svalnat något. Tillsätt rom eller romessens.
- Kavla ut 2/3 av degen till en platta, ca ½ cm tjock, och klä 18 smorda bakelseformar med deg. Lägg i 1 tsk fyllning i varje form, kavla ut resten av degen och ta ut 18 lock med ett runt kakmått av passande storlek. Tryck försiktigt men ordentligt varje lock över linserna. Grädda i 200-225° ca 10 minuter. Låt dem svalna en smula i formarna innan de försiktigt flyttas till galler för att svalna helt.
- Glasyr: Rör florsocker med rom eller essens+vatten till en trögflytande massa och bred den över linserna.
Publicerat den
30 augusti 2008
Skriv kommentar