Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Romlinser

 
Skriv ut

Ett härligt, litet gammaldags bakrecept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka matfett och mjöl till en grynig massa. Arbeta samman den med socker och ägg till en fast deg. Ställ den kallt en timme.
  2. Romkräm: Vispa äggulor med mjölk, maizena och socker i en tjockbottnad kastrull. Ställ den över svag värme och rör om tills massan tjocknar. Ta kastrullen från värmen och rör om tills krämen svalnat något. Tillsätt rom eller romessens.
  3. Kavla ut 2/3 av degen till en platta, ca ½ cm tjock, och klä 18 smorda bakelseformar med deg. Lägg i 1 tsk fyllning i varje form, kavla ut resten av degen och ta ut 18 lock med ett runt kakmått av passande storlek. Tryck försiktigt men ordentligt varje lock över linserna. Grädda i 200-225° ca 10 minuter. Låt dem svalna en smula i formarna innan de försiktigt flyttas till galler för att svalna helt.
  4. Glasyr: Rör florsocker med rom eller essens+vatten till en trögflytande massa och bred den över linserna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.