Kan det bli mer inbjudande?
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Häll på den ljumma mjölken. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt uppvispade ägg, Hermesetas Lättströ, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg.
- Smörj en ringform, ca 23 cm i diameter. Lägg degen i formen. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200º. Grädda savarängen i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Stjälp upp och låt svalna något.
- Blanda alla ingredienser till sirapen, utom rom, i en kastrull. Koka blandningen någon minut. Tillsätt rom. Ta upp kanelstången. Lägg tillbaka savarängen i formen. Häll romsirapen över. Låt stå och dra några timmar. Stjälp upp savarängen på ett fat.
- Servera med en fruktsallad och lätt vispad grädde.
Publicerat den
3 juni 2008
Skriv kommentar