Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Romsavaräng

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Kan det bli mer inbjudande?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Häll på den ljumma mjölken. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt uppvispade ägg, Hermesetas Lättströ, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Smörj en ringform, ca 23 cm i diameter. Lägg degen i formen. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200º. Grädda savarängen i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Stjälp upp och låt svalna något.
  4. Blanda alla ingredienser till sirapen, utom rom, i en kastrull. Koka blandningen någon minut. Tillsätt rom. Ta upp kanelstången. Lägg tillbaka savarängen i formen. Häll romsirapen över. Låt stå och dra några timmar. Stjälp upp savarängen på ett fat.
  5. Servera med en fruktsallad och lätt vispad grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.