Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Roquefortpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Smaskig och lite annorlunda paj mot för vad jag brukar göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet samt salt. Arbeta in det mesta av mjölet. Jäs övertäckt ca 30 minuter. Strimla baconet och stek det knaprigt i sitt eget fett. Ta upp och låt rinna av på papper. Ta upp degen på mjölat bord och knåda den med resten av mjölet. Kavla ut och klä en pajform med degen. Tryck till väl runt kanten. Fördela baconet över pajdegen. Mosa osten. Vispa äggen. Vänd ner crème fraiche och den mosade osten.
  2. Häll fyllningen i pajskalet, grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Serveras med god sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.