Rosépepparen sätter en pikant smak på den här äpplekakan.
Instruktioner
- Ger 12 bitar
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten tillsammans med svalnat fett och vatten och äpplejuice.
- Krossa rosépepparkornen fint med 1 msk socker i en mortel och lägg pulvret i en plastpåse. Skala ta ur och klyfta äpplena, lägg klyftorna i kryddpåsen och skaka om.
- Slå kaksmeten i smord och bröad rund 2-liters form. Stick ner klyftorna i ett stiligt mönster. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 40 minuter, tills kakan är genombakt och lossnar från kanten. Stjälp upp och låt gärna stå över natten. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Publicerat den
1 november 2011
Skriv kommentar