Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosenbergs-strömming

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här säger vi sill. Den är mindre än strömmingen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör en marinad av matlagningsyoghurt, pressad vitlök, stjärnanisen, gräslöken, löken, lagerbladen och det rivna skalet av den tvättade limen. (den kan gott ligga i ljummet vatten i en halvtimme) innan. Salta och peppra.
  2. Dela marinaden i två delar och pensla filéerna noga med den ena marinaden och vik dem noga längs ryggbenet så fisken ser hel ut. Låt fisken ligga ett par timmar i kylen och dra åt sig marinaden. Den andra marinaden serveras senare som sås till fisken.
  3. Vänd sedan strömmingen i en blandning av ströbröd och mjöl och stek dem frasiga i olja. Servera med potatis, kokt eller mosad och marinaden som ”sås”. NJUT!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.