Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosentårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Den här tårtan komponerades säkert när det var säsong för jordgubbar och blåbär, i en rosenträdgård där luften var full av ljuvliga dofter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 150 grader. Mal mandeln. Blanda mandeln med sockret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  2. Vänd ner mandelblandningen i äggvitan. Markera tre cirklar på bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter. Bred ut mandelsmeten i cirklarna.
  3. Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna något. Lossa bottnarna försiktigt från papperet. Låt dem kallna på galler.
  4. Gör fyllningen. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 minuter. Vispa äggulor och socker pösigt. Ta upp gelatinbladen. Låt dem smälta på svag värme i en kastrull. Häll med en fin stråle ner gelatinet i äggvispet under omrörning. Tillsätt keson.
  5. Vispa grädden. Vänd ner den i kesoblandningen. Låt smeten stå i kylen ca 30 minuter. Lägg ihop bottnarna med kesofyllning mellan och ovanpå.
  6. Snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg dem som ett kryss på tårtan. Fördela blåbär i fältet mellan jordgubbarna.
  7. Gör gelén. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Värm vinet. Ta upp gelatinbladen. Låt dem smälta i det varma vinet. Låt vinet stå kallt tills gelén blivit trögflytande. Skeda gelén över bären. Låt tårtan stå i kylen ca 1 timma tills gelén har stelnat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.