Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rubussylt

 
Skriv ut

Sylten kallas så därför att hallon och björnbär tillhör båda familjen Rubus.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa bären och skölj dem om det behövs. Torka dem ordentligt.
  2. Varva bären, citronsaften och strösockret i en kastrull. Låt stå i 1-2 timmar och safta sig.
  3. Koka upp på svag värme. Rör försiktigt så att sockret löser sig. Koka sakta i 10 minuter och skumma väl. Ta bort kastrullen från värmen och rör ev ner konserveringsmedel.
  4. Slå upp sylten på rena burkar. Förvara dem svalt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.