Tycker du om lagrad ost, nötter, spenat eller majs? Baka in det i bröddegen. Men överdosera inte.
Instruktioner
- Lös upp jästen med vattnet i en bunke som ovan, häll i grahamsmjöl, vetemjöl, salt samt alla ingredienserna till fyllningen. Arbeta degen ordentligt och låt jäsa under handduk i 30-40 minuter.
- Knåda degen på mjölat bord, rulla ut till en längd och skär ut 12 bitar med degskrapan.
- Rulla till runda släta bullar, lägg dem på en plåt och platta till varje bulle lite grann. Jäs under handduk i 20 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
- Låt bullarna svalna under handduk, skär upp och njut med en droppe god olivolja.
Publicerat den
18 maj 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Det var ett bröd som inte smakade som vanligt. Men jag gillade det verkligen. Räckte med lite rumsvarmt smör på. Mmmm, tack så mycket o 5 poäng naturligtvis.