Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rucola-tomatbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Tycker du om lagrad ost, ­nötter, spenat eller majs? Baka in det i bröd­degen. ­Men över­dosera inte.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen med vattnet i en bunke som ovan, häll i grahamsmjöl, vetemjöl, salt samt alla ingredienserna till fyllningen. Arbeta degen ordentligt och låt jäsa under handduk i 30-40 minuter.
  2. Knåda degen på mjölat bord, rulla ut till en längd och skär ut 12 bitar med degskrapan.
  3. Rulla till runda släta bullar, lägg dem på en plåt och platta till varje bulle lite grann. Jäs under handduk i 20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  5. Låt bullarna svalna under handduk, skär upp och njut med en droppe god olivolja.

Kommentarer (1)

  • Lennart_58 9 november 2009

    Det var ett bröd som inte smakade som vanligt. Men jag gillade det verkligen. Räckte med lite rumsvarmt smör på. Mmmm, tack så mycket o 5 poäng naturligtvis.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.