Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffrancheesecake

(1 kommentar)  
Saffrancheesecake Saffrancheesecake
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Saffran och pepparkaka möts i en frisk och elegant cheesecake skräddarsydd att matcha just glögg

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Mixa, eller stöt pepparkakorna till smulor. Smält smöret och blanda med pepparkakssmulorna.
  3. Tryck ut smulorna i pajformen och förgrädda pepparkaksbotten i 5 minuter.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kesella, rivet citronskal och saffran. Låt smeten dra i 15 minuter, så saffransmaken får mogna ordentligt.
  5. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen, 180°, tills fyllningen stelnat, cirka 35 minuter.
  6. Låt kakan svalna ordentligt. Rör ihop créme fraiche och vaniljsocker och bred över kakan. Sätt in i ugnen 6-7 minuter, 180°, tills ytan stelnar något.
  7. Låt kakan svalna och dekorera den precis före servering med halverade passionsfrukter och physalisfrukter.
  8. Lycka till! Njut!

Kommentarer (1)

  • lenasvensson 2 december 2011

    Riktigt god och lite syrlig cheesecake som passar bra nu till julen. Hittade ingen kesella gourmet så tog philadelphia istället. Ska testa att frysa in den, blir nog lika bra då :) En 4:a får den. Lägger upp en bild också!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.