Saffran och pepparkaka möts i en frisk och elegant cheesecake skräddarsydd att matcha just glögg
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°
- Mixa, eller stöt pepparkakorna till smulor.
Smält smöret och blanda med pepparkakssmulorna.
- Tryck ut smulorna i pajformen och förgrädda pepparkaksbotten i 5 minuter.
- Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner kesella, rivet citronskal och saffran.
Låt smeten dra i 15 minuter, så saffransmaken får mogna ordentligt.
- Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen, 180°, tills fyllningen stelnat, cirka 35 minuter.
- Låt kakan svalna ordentligt.
Rör ihop créme fraiche och vaniljsocker och bred över kakan.
Sätt in i ugnen 6-7 minuter, 180°, tills ytan stelnar något.
- Låt kakan svalna och dekorera den precis före servering med halverade passionsfrukter och physalisfrukter.
- Lycka till! Njut!
Publicerat den
5 december 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Riktigt god och lite syrlig cheesecake som passar bra nu till julen. Hittade ingen kesella gourmet så tog philadelphia istället. Ska testa att frysa in den, blir nog lika bra då :) En 4:a får den. Lägger upp en bild också!