Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbanansockerkaka

 
Saffransbanansockerkaka Saffransbanansockerkaka
Skriv ut

Ett mycket lyckat experiment som jag provade idag. Ville ha en ny sorts sockerkaka men ändå med gamla kända smaker. Resultatet blev mycket saftigt och smakfullt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kransform väl. Skala och skär bananen på längden sen i ca 2 centimeters bitar, som halvmånar. Pudra över kanel och rör försiktigt om så bananen blir helt täckt av kanel. Smält smöret tillsätt mjölk och saffran, rör om så saffranet blandar sig väl.
  2. Vispa socker och ägg poröst. Vispa i smör, mjölk och vanillinsocker och kardemumma. Vispa i mjölet blandat med bakpulver.
  3. Häll ¾ av smeten i formen och sprid ut bananbitarna ovanpå, täck med resten av smeten. Grädda omgående på nedersta falsen i ugnen ca 40 minuter. Låt svalna lite i formen och stjälp sedan upp på fat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.