Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransgalette

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Bjud på ett lite annorlunda saffransbröd till adventskaffet. Saffransgalette brukar bli mycket populär. ...2 kakor à ca 12 bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Baka kakan enligt anvisningar på paketet.
  2. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
  3. Låt den jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 45 minuter.
  4. Knåda degen smidig på lätt mjölat bakbord. Dela den i 2 delar och kavla ut varje del till en rund kaka, ca 25 cm i diameter.
  5. Lägg kakorna på 2 plåtar med bakplåtspapper. Rulla upp en centimeterhög kant runt om och låt jäsa 20–30 minuter under bakduk.
  6. Värm ugnen till 250°C.
  7. Skär det kalla smöret i små kuber och fördela över kakorna. Strö över socker.
  8. Grädda mitt i ugnen, 7–10 minuter. Låt svalna på galler.
  9. Det blir 2 kakor à ca 12 bitar.

Kommentarer (2)

  • Memmis 24 november 2011

    Man gräddar dom var för sig och sedan läggs dessa ovanpå varandra, eller?

  • MrsC 24 november 2011

    Nej du får 2 kakor à ca 12 bitar! Lycka till :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.