Bjud på ett lite annorlunda saffransbröd till adventskaffet. Saffransgalette brukar bli mycket populär. ...2 kakor à ca 12 bitar.
Instruktioner
- Baka kakan enligt anvisningar på paketet.
- Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
- Låt den jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 45 minuter.
- Knåda degen smidig på lätt mjölat bakbord.
Dela den i 2 delar och kavla ut varje del till en rund kaka, ca 25 cm i diameter.
- Lägg kakorna på 2 plåtar med bakplåtspapper.
Rulla upp en centimeterhög kant runt om och låt jäsa 20–30 minuter under bakduk.
- Värm ugnen till 250°C.
- Skär det kalla smöret i små kuber och fördela över kakorna. Strö över socker.
- Grädda mitt i ugnen, 7–10 minuter.
Låt svalna på galler.
- Det blir 2 kakor à ca 12 bitar.
Publicerat den
13 januari 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
Man gräddar dom var för sig och sedan läggs dessa ovanpå varandra, eller?
Nej du får 2 kakor à ca 12 bitar! Lycka till :-)