Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salamifocaccia

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Läcker focaccia med oliver, rödlök, salami, chiliflingor, flingsalt och timjan. Det perfekta med focaccia är att det går väldigt fort att göra. Brödet behöver bara jäsa en gång och det räcker till många!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olivolja, salt och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, 1½-2 cm tjock. Låt den jäsa under bakduk i 50-60 minuter.
  2. Sätt ugnen på 230 grader.
  3. Tryck ca 24 hål i degen med pekfingret. Pensla på olivolja och strö över flingsalt, chiliflingor och timjanblad. Tryck ner oliverna i några av hålen. Skala löken och skär den i skivor. Lägg lök och halverade salamiskivor på degen.
  4. grädda brödet mitt i ugnen i 14-16 minuter eller tills det fått fin färg. Låt det svalna på plåten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.