Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sandwich-glassar

 
  • Serverar: 9 portioner
Skriv ut

Imponera på dina vänner med egengjorda sandwich-glassar. De är ju så otroligt goda och en riktig klassiker! Slå gärna in glassarna i smörpapper och vira lite snöre runt om - det är både praktiskt och snyggt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker i en bunke. Vispa smör, socker och salt fluffigt i en bunke. Tillsätt äggulan tillsammans med de torra ingredienserna och arbeta ihop allt till en jämn deg. Dela degen i två lika stora bitar, plasta in dem och låt dem vila i kylen i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig värme.
  3. Ta ut en degbit och kavla ut den till en rektangel, ca 30 x 15 cm. Skär rektangeln i ca 10 x 5 cm stora kex och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med den andra biten och nagga sedan kexen med en gaffel. Grädda kexen mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna helt.
  4. Låt glassen stå på en bricka med bakplåtspapper i rumstemperatur i ca 10 minuter eller tills den går att forma. Stryk med baksidan av en matsked ut glassen så jämnt det går till en rektangel med samma mått som degrektanglarna. Låt sedan glassen på brickan stå i frysen i 2 timmar.
  5. Montering: Ta ut glassen ur frysen och skär glassrektangeln i 9 bitar, 10 x 5 cm. Lägg glassbitarna mellan 2 kex och slå in dem i papper. Låt glassarna ligga i frysen tills det är dags för servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.