Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sandwichkaka

 
Skriv ut

Sandwichglass! Kakan är extra bra på t.ex. barnkalas, där gäster som inte tål gluten finns med - alla kan äta samma tårta/kaka/glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda kakan i 225-250 graders ugnsvärme i ungefär fem minuter (passa noga!). Stjälp sedan upp kakan med hjälp av en plåt och låt den kallna.
  2. Upprepa med en sats till.
  3. Skär glassblocken i skivor och lägg ut dem jämnt och tätt på den ena chokladbottnen. Lägg den andra bottnen ovanpå, tryck till, täck kakan med plastfolie och ställ i frysen.
  4. Ta upp vid lämpligt tillfälle och skär i rutor eller trekanter. Lägg i plastburk och ställ tillbaka i frysen fram till servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.