Sandwichglass! Kakan är extra bra på t.ex. barnkalas, där gäster som inte tål gluten finns med - alla kan äta samma tårta/kaka/glass.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda kakan i 225-250 graders ugnsvärme i ungefär fem minuter (passa noga!). Stjälp sedan upp kakan med hjälp av en plåt och låt den kallna.
- Upprepa med en sats till.
- Skär glassblocken i skivor och lägg ut dem jämnt och tätt på den ena chokladbottnen. Lägg den andra bottnen ovanpå, tryck till, täck kakan med plastfolie och ställ i frysen.
- Ta upp vid lämpligt tillfälle och skär i rutor eller trekanter.
Lägg i plastburk och ställ tillbaka i frysen fram till servering.
Publicerat den
21 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar