Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sannabullar

 
  • Serverar: 30-35 portioner
Skriv ut

Som på finaste konditori...underbart porösa finbullar fyllda med sockersöt smörfyllning. Degen, som sätts i två steg, ska inte knådas och bullarna behöver inte rullas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fördeg: Värm mjölken till 37°. Smula jästen i en bunke, häll på mjölken och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  2. Deg: Arbeta för hand in smör, socker, ägg och mjöl i fördegen. Degen får inte bearbetas för mycket nu. Den ska vara lite kladdig – då blir bullarna porösa.
  3. Fyllning: Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Ställ ut folieformar på plåtar och fördela ut en tredjedel av fyllningen, lägg en klick i varjeform.
  4. Ta upp den ganska kladdiga degen på mjölat bakbord och forma till två längder som delas i bitar.
  5. Lägg en degbit, den behöver inte formas fint alls på fyllningen i varje folieform. Gör en fördjupning med fingret i varje degbit och klicka ner resten av fyllningen i bullarna, går bra med två teskedar. Låt jäsa under bakduk 40–60 minuter.
  6. Sätt ugnen på 250°.
  7. Pensla med ägg och strö mandelspån över. Tryck ner fyllningen om den har åkt upp under jäsningen. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.
  8. Prova att byta vaniljsockret i fyllningen mot rivet citronskal, hackad citronmeliss eller grovstött kardemumma. Det går också bra att garnera med pärlsocker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.